In zilele noastre, producatorii de aparate si de echipamente moderne mizeaza pe diferite atuuri, strategii si tehnici moderne pentru a oferi consumatorilor un produs de calitate care depaseste asteptarile acestora. In cazul dezumidificatoarelor moderne, un aparat care consta in diminuarea nivelului de umiditate dintr-o anumita incapere, acesta este conceput astfel incat utilizatorul sa poata realiza de unul singur intretinerea si tot ce inseamna igienizarea lui.
In majoritatea din cazuri, intretinerea unui dezumidificator necesita curatarea filtrului precum si verificarea setarilor care se pliaza pe nevoile tale luna de luna. Un filtru curat este esential, deoarece mizeria retinuta de acesta poate deteriora dezumidificatorul si reparatia poate costa prea mult. In plus, functionarea aparatului poate fi afectata. Igienizarea dezumidificatorului dureaza doar cateva minute si poate fi facuta de absolut oricine.
Intretinerea lunara a dezumidificatorului de aer – Cum se realizeaza?
Evita sa lasi apa sa stagneze in rezervorul de apa al dezumidificatorului de apa pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor. Trebuie sa cureti bine rezervorul de apa, minim o data pe luna, cu apa calda si cu un detergent de vase bland. Daca rezervorul de apa a inceput sa degaje mirosuri neplacute, acesta se poate dezinfecta cu ajutorul unui amestec de apa si otet alb.
Praful se poate acumula mai mult sau mai putin rapid in functie de locul in care este amplasat dezumidificatorul tau de aer. Daca nu ai deja unul, iti recomand cu incredere un model AlecoAir, iar daca vei cauta pe internet pareri despre ele cu siguranta vei ramane surprins de calitatea lor! De aceea, majoritatea dezumidificatoarelor de aer sunt echipate cu filtre care se pot detasa si spala cu usurinta. Este de ajuns sa scoti filtrul, sa il cureti bine dupa care sa il pui inapoi in dezumidficatorul de aer. In ceea ce priveste filtrul de aer, acesta trebuie curatat odata la sase luni.
Trebuie sa ai in vedere si aspirarea senzorului de umiditate regasit in spatele aparatului. Dupa doar cateva luni de folosire a aparatului, acesta acumuleaza praf si se incarca cu umezeala cea ce impiedica dezumidificatorul sa functioneze in mod eficient.
Mizerie, praf, impuritati, particule – Toate acestea iti pot deteriora dezumidificatorul
Pentru a evita stricarea prematura a dezumidficatorului de aer, intretinerea este o etapa pe care nu trebuie sa o neglijezi. De-a lungul timpului, mizeria si praful se poate acumula pe bobine si pot deteriora aparatul. Un dezumidificator ar trebui curatat o data sau de doua ori pe luna. In plus, intretinerea regulata a dezumidificatorului iti permite sa faci economii de bani, nu va trebui sa inlocuiesti aparatul ori de cate ori se strica.
Curatarea rezervorului – importanta pentru igienizarea oricarui dezumidificator
Pentru curatarea rezervorului ai nevoie de lavete uscate si de o perie metalica. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa scoti rezervorul de apa. Acesta trebuie curatat de minim 2-3 ori pe luna. Poti folosi o laveta umeda pentru a inlatura surplusul de minerale precum si particulele care s-au depus in interiorul rezervorului. Inainte de a-l folosi lasa-l sa se usuce.
Intretinerea filtrului de aer
Odata ce rezervorul de apa al dezumidificatorului este curat, trebuie sa igienizezi filtrul de aer. Verifica starea acestuia, poate a venit vremea sa il inlocuiesti. Respecta instructiunile din manualul dezumidificatorului pentru a reusi sa il igienizezi in mod corect sau pentru a-l inlocui. Trebuie sa fii atent si la bobine, sa le cureti, pentru a indeparta toate acumularile ale contaminantilor si uleiul. Poti folosi o perie speciala pentru aceasta procedura. Curata si ventilatorul cu o laveta uscata. Asigura-te ca ai eliminat orice urma de praf si de mizerie de pe acestea.
Cu un aspirator se aspira doar din exterior, zona de evacure a aerului si zona de admisie. Nu se recomanda demontarea aparatului mai mult decat recomanda manualul de utilizare. Este posibil sa nu il asamblezi inapoi in mod corect si sa se piarda anumite componente. Ai grija sa nu deteriorezi vaporizatorul deoarece lamelele acestuia se indoaie cu deosebita usurinta si, daca sunt aspirate in mod necorespunzator atunci aparatul va trebui inlocuit. Carcasa exterioara a dezumidificatoruli de aer se va curata cu ajutorul unei lavete moi, umede. Verifica daca este nevoie sa schimbi filtrele interne ale aparatului. Dupa igienizarea aparatului se lasa toate componentele sa se usuce bine dupa care se asambleaza aparatul pentru a fi functional.
Trebuie sa tii cont de urmatorul lucru: cu cat ai mai mare grija de aparatul tau, cu atat durata sa de viata va fi mai mare. Atunci cand nu il mai folosesti, la sfarsit de sezon spre exemplu, te vei asigura de faptul ca toate componentele sunt uscate. In caz contrar se vor dezvolta germeni si bacterii, filtrele risca sa se imbacseasca si vor necesita schimbare. Vasul colector va capata un strat de calcar extrem de greu de indepratat. Cel mai bine este sa depozitezi aparatul intr-un sac de plastic, pentru a se evita orice depunere de praf sau mizerie.
Se recomanda, cel putin o data pe an, o igineziare intr-un service autorizat, mai ales in cazul dezumidificatoarelor care au in dotare pre-filtre. Indiferent de cat de curata este locuinta, tot exista riscul ca particulele fine de praf sa ajunga la condensator si la vaporizator. Dupa igienizarea profesionala completa aparatul va putea functiona la capacitate maxima fara probleme.
De ce este importanta igienizarea unui dezumidificator de aer?
Deoarece, in caz contrar, filtrele nu mai sunt eficiente si numeroasele impuritati pot sa ajunga in interiorul aparatului ceea ce nu face decat sa scurteze durata de viata a aparatului. In plus, impuritatile din interiorul aparatului risca sa se intoarca in aerul din incapere. Daca dezumidificatorul de aer nu este igienizat in mod corespunzator, atunci aparatul devine ineficient, fluxul de aer ciruclat este redus. Aparatul va avea nevoie de o utilizare mai intensa pentru a reduce umiditatea din spatiul in care este asezat ceea ce inseamna, automat, un consum mai mare de energie electrica.
Daca folosesti dezumidificatorul mult timp fara sa cureti filtrele, cu filtrele murdare cu alte cuvinte, acest lucru poate duce la anularea garantiei din cauza folosirii neconforme. Orice defectiune care apare din cauza adunarii mizeriei nu este acoperita de garantie.
Atentie, inainte de igienizarea dezumidificatorului de aer trebuie sa il scoti din priza! Asta pentru a evita sa te pui in pericol deoarece curatarea sa poate provoca scurt-circuite in urma unei manevrari neadecvate.
Mesterul tau preferat este la datorie! Scriu cu placere despre tot ce ai nevoie in gospodaria ta: de la electrocasnicele care iti fac viata mai usoara, la mobilier, instalatii sanitare, decoratiuni, aparate de gradinarit, scule electrice si unelte. Pe langa acestea, incerc sa iti ofer diverse tips & tricks, ca sa poti remedia inteligent problemele din casa. Nu imi este usor, fiindca ma informez din cat mai multe surse de incredere, de la profesionisti in domeniu si de la persoane care au testat personal produsele prezentate. Insa, fac toate acestea pentru a-ti oferi recomandari de calitate, astfel incat sa iei rapid decizia potrivita!
Lasă un răspuns