A avea posibilitatea de a ne bucura de o ceasca de cafea dis de dimineata este un adevarat noroc. In timp de ce unii dintre noi prefera sa isi cumpere prima cafea in drumul spre serviciu, altii opteaza sa se bucure de savoarea ei proaspata chiar la birou. Cu toate acestea, exista si persoane care lucreaza mult de acasa si, tocmai de aceea, prefera sa se bucure de aceasta licoare perfecta in intimitatea propriei lor locuinte. Asa cum este bine stiut, inclusiv un aparat de cafea trebuie sa fie curatat in mod corespunzator. Cu scopul de a veni in ajutorul tau, am pus la punct un ghid cuprinzator cu privire la procesul de decalcifiere De’Longhi!
De ce este nevoie de procesul de decalcifiere De’Longhi?
Toate espressoarele De’Longhi necesita o intretinere adecvata, care sa se realizeze cu regularitate. Nici nu este de mirare, intrucat acest aparat retine apa incalzita pentru mult timp. Tocmai din acest motiv, depunerile de calcar isi fac aparitia pe parcursul unor utilizari indelungate.
Din punct de vedere tehnic, acumularea de calcar conduce la aparitia diferitelor probleme la nivelul aparatului. Vorbim aici despre obstructionarea componentelor interne, generarea unor defectiuni de functionalitate si chiar schimbarea gustului cafelei, in rau. De aceea, procesul de decalcifiere De’Longhi ajuta la prelungirea duratei de viata a dispozitivului si, in plus, la oferirea unui gust optim al cafelei.
In general, majoritatea dispozitivelor de cafea De’Longhi alerteaza utilizatorul cu privire la necesitatea procesului de decalcifiere. Insa, te poti orienta si catre solutii dedicate, care sa iti usureze intreaga activitate.
Care este procesul de decalcifiere al espressoarelor automate De’Longhi?
Daca pana acum am adus argumentele necesare exprimarii necesitatii punerii in aplicare a unui astfel de proces, a venit momentul sa il descriem in detaliu.
- Pas 1 – este reprezentat de pornirea aparatului;
- Pas 2 – presupune golirea rezervorului de apa;
- Pas 3 – implica adaugarea decalcifiantului (pe care il poti gasi aici) diluat cu apa chiar in rezervorul de apa. Este imperios necesar ca si proportiile privind introducerea decalcifiantului, mentionate pe ambalaj, sa fie respectate cu strictete;
- Pas 4 – este reprezentat de asteptarea pana in momentul in care indicatorii de cafea nu mai sunt porniti;
- Pas 5 – presupune apasarea tastei de curatare, timp de minim cinci secunde. Acest lucru va putea sa confirme faptul ca o solutie a fost introdusa, iar decalcifierea poate porni;
- Pas 6 – implica rotirea butonului aferent aburului in sens antiorar. Astfel, solutia de decalcifiere poate sa iasa din dispozitiv si sa umple recipientul. Doar dupa 30 de minute procesul se finalizeaza;
- Pas 7 – este reprezentat de rotirea butonului aburului in sens orar. Urmatorul pas este cel de limpezire, folosind apa curata;
- Pas 8 – pregatirea rezervorului de colectare, golindu-l inainte de toate;
- Pas 9 – presupune indepartarea si reumplerea rezervorului cu apa curata;
- Pas 10 – implica rotirea butonului aferent aburului in sens antiorar. Astfel, recipientul este umplut cu apa calda;
- Pas 11 – in momentul in care rezervorul de apa este gol, este de asteptat ca indicatorul de curatare sa se stinga;
- Pas 12 – presupune readucerea butonului aburului in pozitia initiala.
Posibil ca la fel ca mine, ti-ar fi mai simplu sa intelegi intreg procesul de decalcifiere printr-un video. Asa ca, am gasit pentru tine acest ghid pas-cu-pas, realizat in limba romana chiar pe un espressor automat De’Longhi Magnifica S:
Ce pot utiliza in procesul de decalcifiere De’Longhi?
In cazul in care vrei sa te asiguri de faptul ca procesul de decalcifiere De’Longhi este unul sigur si eficient, este indicat sa te orientezi catre o solutie de decalcifiere. Ceea ce face ca aceste solutii sa fie atat de eficiente este substanta activa. Vorbim aici despre acidul citric, care face minuni atunci cand vorbim despre decalcifiere.
Acestea au un pret mic si reusesc sa tina problemele departe de aparatul tau preferat de cafea De’Longhi. Mai mult decat atat, sunt usor de folosit, insa doar in situatia in care respecti cantitatile mentionate pe fiecare ambalaj in parte. In caz contrar, risti sa afectezi espressorul tau preferat de cafea sau, dupa caz, sa nu finalizezi cu succes intregul proces de decalcifiere De’Longhi. In anumite cazuri, persoanele care au recurs la prepararea solutiilor de decalcifiere de unele singure s-au confruntat cu diverse probleme, printre care si faptul ca dispozitivul s-a stricat si a fost nevoit sa fie trimis la service.
La ce trebuie sa fiu atent atunci cand curat de calcar un espressor De’Longhi?
Daca urmezi acest proces pentru prima oara, este indicat sa te informezi foarte bine cu privire la toti pasii. Nici nu este de mirare, intrucat o singura eroare poate sa conduca la aparitia unor probleme si situatii neprevazute.
Unul dintre sfaturile specialistilor este ca, in momentul in care urmam toti pasii, sa nu lasam intre acestia espressorul deschis. De asemenea, se impune ca dupa consumarea intregii solutii, sa clatesti rezervorul si sa adaugi apa proaspata. In ceea ce priveste intervalul de timp la care decalcifierea se impune, acesta variaza de la dispozitiv la dispozitiv. Tocmai din acest motiv, este recomandat sa aloci o atentie deosebita espressorului de cafea preferat, pentru ca el te va instiinta cu privire la necesitatea realizarii acestui proces. Insa, daca vrei sa te asiguri de faptul ca aparatul nu s-a blocat ca urmare a calcifierii, este recomandat sa repeti aceasta operatiune la fiecare doua sau trei luni. Un intervalul este mai mic in cazul in care utilizezi apa cu duritate scazuta, in care se impune ca acest proces sa se realizeze mult mai frecvent.
Mai mult decat atat, o regula generala este aceea de a urma acest proces doar dupa ce ai decuplat aparatul de la curent. Iar in ceea ce priveste alegerea solutiei de decalcifiere, decizia sta in mainile tale. Cu toate acestea, vei putea sa regasesti toate specificatiile tehnice si mentiunile realizate de fiecare producator in parte, pe care sa le utilizezi in procesul tau de decalcifiere De’Longhi pe care vrei sa il urmezi.
Bucura-te de aparatul tau preferat de cafea o lunga perioada de timp, mentinandu-l si avand grija de el in mod corespunzator. Atunci cand momentul vine, asigura-te ca aloci timpul necesar pentru a urma procesul de decalcifiere De’Longhi, astfel incat sa te asiguri ca dispozitivul tau functioneaza la cote maxime, indiferent de timp! Astfel, ai la dispozitie posibilitatea de a avea parte de o cafea proaspata si delicioasa, in orice moment preferat al zilei!
Nu iti face griji, o operatiune similara trebuie realizata inclusiv la espressoarele automate Philips. Sper ca te-am ajutat cu articolul meu. Il poti trimite si prietenilor care vor sa isi curete aparatul de cafea De’Longhi.
Mesterul tau preferat este la datorie! Scriu cu placere despre tot ce ai nevoie in gospodaria ta: de la electrocasnicele care iti fac viata mai usoara, la mobilier, instalatii sanitare, decoratiuni, aparate de gradinarit, scule electrice si unelte. Pe langa acestea, incerc sa iti ofer diverse tips & tricks, ca sa poti remedia inteligent problemele din casa. Nu imi este usor, fiindca ma informez din cat mai multe surse de incredere, de la profesionisti in domeniu si de la persoane care au testat personal produsele prezentate. Insa, fac toate acestea pentru a-ti oferi recomandari de calitate, astfel incat sa iei rapid decizia potrivita!
Lasă un răspuns